Mastersuinti

 

Mastersuimarit ovat 25 vuotta täyttäneitä uintia harrastavia, joko entisiä aktiiviuimareita tai myöhemmin uinnista harrastuksensa löytäneitä. Osa kilpailee ja osa harrastaa uintia oman kuntonsa ylläpitämiseksi.

 

Kilpailuihin osallistuvilla tulee olla Suomen Uimaliiton kilpailulisenssi, joka on lunastettava vähintään 14 vuorokautta ennen ensimmäistä kilpailua. Lisenssi on voimassa syyskuun alusta elokuun loppuun. Lisenssi sisältää myös vakuutuksen, joka kattaa tapaturmat harjoituksissa sekä kilpailuissa. Lisenssin ja ohjeet sen lunastamiseen löytyvät uimaliitton sivuilta.

 

Kilpailuissa ikäsarjat ovat 25-29 v., 30-34 v. jne. viiden vuoden välein niin pitkälle kuin tarvitaan. Viestiuinneissa lasketaan koko joukkueen yhteenlaskettu ikä ja sen mukaan määräytyy sarja jossa uidaan. Sarjoja on alkaen  100 - 119 v. aina 40 vuoden välein niin pitkälle kun on tarvetta.

 

Masterseilla on Suomen mastersmestaruuskilpailuja kahdet:

  • Lyhyen radan (25 m) mestaruuskilpailut maaliskuun viimeisenä viikonloppuna (poikkeuksena pääsiäinen)
  • Pitkän radan (50 m) mestaruuskilpailut lokakuun viimeisenä viikonloppuna

 

Kansainvälisiä arvokilpailuja ovat vuorovuosin pidettävä MM-kilpailut ja EM-kilpailut. Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ovat lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna ja ne järjestetään vuorolistan mukaan eri maissa.

 

Lisätietoja uimaliiton sivuilta.